2. Waarom de keuze voor park Tempelhof

<< 1. Een nieuw hart voor Beerse   |   3. Versterken van het groene hart >>

Op basis van de studie van Sweco werd het gebied rond Tempelhof gekozen als locatie voor het nieuwe dienstverleningscentrum.

Daarvoor zijn een aantal goede redenen:

  • Het dorpscentrum is de uitgelezen plaats om gebouwen voor publieke dienstverlening te voorzien. Het past in het kernversterkend beleid van de gemeente dat in het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan werd bepaald (2006).
  • De locatie ligt centraal in Beerse. Je vindt op diezelfde plaats ook andere diensten zoals winkels, banken, horeca en zelfstandige ondernemers.
  • Met een bushalte voor de deur is de locatie vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
  • Tempelhof wordt gerenoveerd en zal deel uitmaken van het nieuwe gebouw. De ruimtes van Tempelhof worden daardoor maximaal gebruikt en moeten niet extra voorzien worden in het nieuwe gebouw.
  • Investeringen in het park rond Tempelhof versterken de veilige doorsteken voor fietsers en voetgangers en zorgen voor meer beleving en sociale controle in het park én het centrum van Beerse.

<< 1. Een nieuw hart voor Beerse   |   3. Versterken van het groene hart >>