3. Versterken van het groene hart

<< 2. Waarom de keuze voor park Tempelhof  |   4. Een park vol beleving >>

De verschillende aanwezige parken zorgen voor een unieke context waarbij de natuur zich echt in het hart van ons dorp bevindt. Een unieke context die ruimte geeft aan ontspanning en beleving. Een ruimte om te wandelen, te fietsen, te spelen of te verpozen met een boek.

Met de bouw van het nieuwe dienstverleningscentrum creëren we de kans om die parkomgeving nog verder uit te bouwen. We laten park Tempelhof en park Bastijns samenkomen tot één groot parkgebied. Eén parkgebied van bijna 30 000 m² waarin we nog meer groen en beleving creëren. Met zeven prachtige hoven die elk een eigen unieke invulling krijgen en samen één groot park vormen.

Het gebouw als puzzelstuk in de omgeving

Het nieuwe dienstverleningscentrum is zo ontworpen dat het op een heel slimme manier in de groene omgeving past.

Dat doen we door:
  • Het gebouw rond de bestaande bomen te ontwerpen, zo slagen we er in om deze bomen maximaal te bewaren, ook de oude rode beuk aan Tempelhof. De oude boom krijgt bovendien extra aandacht tijdens de bouwwerken.
  • Het Tempelhof te renoveren en te integreren in het nieuwe gebouw zodat het één geheel vormt. Het Koetshuis wordt opengemaakt en vormt straks de poort naar het park.
  • De voetafdruk van het gebouw en dus de inname van groen te beperken door in lagen te werken.
  • In de gebruikte materialen de relatie te leggen met het park en de kerk zodat het gebouw optimaal in zijn omgeving past.

Het nieuwe dienstverleningscentrum zorgt voor een nieuwe trekpleister in het park. Voor leven én beleven.

<< 2. Waarom de keuze voor park Tempelhof  |   4. Een park vol beleving >>