5. Een huis voor alle Beersenaren

<< 4. Een park vol beleving   |   6. Duurzaamheid voorop >>

Open huis

Het nieuwe gebouw is niet enkel de nieuwe thuis voor tal van gemeentelijke en aanverwante diensten, maar ook een open huis voor alle inwoners van Beerse. Het is een plek boordevol ontmoetingen, gesprekken en gezellig samenzijn, mét zicht op het park. Het gebouw plooit zich rond de bomen en nestelt zich tussen ander groen, waardoor de grenzen tussen binnen en buiten vervagen. Zo is het nieuwe dienstverleningscentrum een poort naar het park. Het gebouw bestaat uit zeven belangrijke bouwstenen.
 

1. 24/7 zone

Daar kan je dag en nacht bijvoorbeeld documenten ophalen uit een kluisje, heb je toegang tot de boekenschuif van de bib en haal je vuilzakken uit de automaat.
 

2-3: Onthaal, wachtzone, loketten en spreekruimtes

Je rijbewijs aanvragen of advies vragen voor je verbouwingsplannen? Daarvoor kan je terecht aan de loketten en in de discrete spreekruimtes.
Het onthaal en de wachtzone worden een uitnodigende verblijfsruimte waar je aangenaam kan verpozen door bijvoorbeeld een expo te bekijken terwijl je wacht of een boekje leest op de tribune.
De tribune wordt de eyecatcher van het gebouw. Ze dient als deel van de wachtruimte maar ook als informele leeszaal.
Ze kan bovendien apart gebruikt worden als ruimte voor lezingen en voorstellingen.
 

4: Bibliotheek

Met een prachtig zicht op het groen tussen het kerkplein en het nieuwe dienstverleningscentrum wordt dit de perfecte plaats om even te ontsnappen uit de echte wereld en met je neus in de boeken te duiken.
Ook de kinderbibliotheek vormt een kleine wereld op zich, speciaal voor onze allerkleinsten.
 

5: Cafetaria

Een heerlijke lichte ruimte tussen het groen, bijna midden in het park, waar je kan genieten van een kopje koffie. Of verover je een plaatsje op het zonnige terras? De uitbating van de cafetaria organiseren we via sociale tewerkstelling.

6: Museum

De centrale gang tussen de bibliotheek en het Huis van het Kind wordt omgetoverd tot een gemoedelijke exporuimte waar we het verleden van Beerse een plaats geven, maar ook (hedendaagse) kunst. Zowel voor Beersenaren als bezoekers.
 

7: Huis van het kind

Tempelhof, tot de jaren ’70 het gemeentehuis van Beerse, wordt gerenoveerd en omgetoverd tot het nieuwe Huis van het Kind. Met ruimte voor kinderopvang, ontmoeting én grenzend aan een kindvriendelijke buitenruimte (‘de Tuin van het Kind’) wordt dit de perfecte stek voor de allerkleinsten.
Ook externe dienstverleners die focussen op het kind, krijgen er een plaatsje.
 

Huis voor, door en mét de Beersenaar!

De mooiste dag van je leven beleef je natuurlijk graag in een mooi kader. De mooie zaal met zicht op de kerk wordt gebruikt als trouwzaal en als raadzaal.
 
Ook verenigingen worden een belangrijke partner in dit verhaal.
Zo krijgen Spellebel, het Heemkundig Museum en Museum Jan Vaerten een mooie plaats in het NDC.‘s Avonds en in het weekend kan je met je vereniging ook gebruik maken van de vergaderzalen van het gebouw.
 
Bovendien zijn we ook benieuwd naar jóuw verhalen, samen een verhaal maken wordt voor ons de leidraad! Samen gaan we méér beleven, méér ontmoeten.