7. Mobiliteit en bereikbaarheid

<< 6. Duurzaamheid voorop   |   8. Start van de werken >>

De centrale ligging en goede bereikbaarheid vormden doorslaggevende argumenten bij de keuze voor park Tempelhof. Zo kan iedereen, jong en oud, vlot beroep doen op een uitgebreid dienstverleningsaanbod én beleving.

Wandelen

Dankzij de centrale ligging bevindt het nieuwe dienstverleningscentrum zich vlakbij onze lokale handelaars en horecazaken, lekker gemakkelijk alles op wandelafstand.

Fietsen

De ruime fietsenstalling komt naast de hoofdingang van het dienstverleningscentrum. Voor het Huis van het Kind worden ook grotere fietsparkeerplaatsen voorzien, specifiek voor bakfietsen. Er komen ook laadpalen voor elektrische fietsen.

Openbaar vervoer

Er is een bushalte voor de deur.

Parkeren

Het kerkplein blijft de belangrijkste parkeerplaats voor gebruikers en bezoekers: dit is ook de zijde van de hoofdingang tot het nieuwe dienstverleningscentrum. Onder het gebouw
worden parkeerplaatsen voorzien voor personeel en politie, maar tijdens weekend- en feestdagen kan de ondergrondse garage opengesteld worden voor het grote publiek.

Langs de Bisschopslaan, voor het ‘Huis van het kind’, worden enkele nieuwe voorbehouden parkeerplaatsen ingericht (type kiss & ride).

Mobiliteitstoets

Bij de aanvraag van de omgevingsvergunning werd ook een mobiliteitstoets opgemaakt. Die kan je hier bekijken (pdf 6.6 MB).

 

<< 6. Duurzaamheid voorop   |   8. Start van de werken >>