De Plek: Samen schrijven we een verhaal…

(Artikel gepubliceerd in Beers Magázien oktober 2017)

Bij de verhuis naar het NDC worden de diensten cultuur, jeugd, bib, markten & kermissen en toerisme samengevoegd tot één gemeentelijke dienstverlening.

Verenigingen zijn een belangrijke partner en worden dat in die vernieuwde werking eens te meer. Door in het nieuwe dienstverleningscentrum ook een mooie plaats te creëren voor de werkingen van Spellebel, Heemkundig Museum Tempelhof en Museum Jan Vaerten, zullen zij bevoorrechte partners zijn. Samen met de medewerkers verwennen zij jou en de andere bezoekers van het NDC met hun op elkaar afgestemde aanbod.

Vanaf de eerste stap die je binnenzet in deze plek, beleef en ontdek je de ziel van onze gemeente en haar inwoners.

Wat maakt van Beerse Beerse, wat maakt van jou een Beersenaar? Maar ook, wat maakt van jou een Vlimmerenaar? We ontdekken graag met jou wat ons bindt en ook wat ons anders maakt, want daarin liggen de mooiste verrassingen! Bijzondere inwoners, fantastische plekjes en ontroerende verhalen uit, in en over onze gemeente laten je onze ziel beleven met al je zintuigen.

De Plek waar je wil geweest zijn!

Met straffe collecties en tijdelijke tentoonstellingen wordt deze plek de plaats waar je wil geweest zijn! Het is het ideale startpunt om onze gemeente verder te ontdekken. Zowel voor jou als inwoner als voor toeristen zorgen we voor een verrassende ontdekkingstocht die je verder brengt dan de bewandelde paden.

We duiken samen met jou in ons verleden en reizen met jou mee naar de toekomst!

De bibliotheek blijft je verwennen met haar kwalitatieve collectie fictie en non-fictieboeken en DVD’s. Bij het zoeken naar jouw boek ontdek je ook meteen kunstwerken van Jan Vaerten en de verhalen over hoe Beerse en Vlimmeren evolueerden tot de gemeente die je elke dag je thuis mag noemen.

Die verhalen worden je gebracht door het heemkundig museum Tempelhof, met oude verhalen in een modern jasje, maar ook met nieuwe verhalen. Door meer te werken met digitale informatie kunnen we je verrassen met onbekende beelden en verhalen.

Bovendien zijn we ook benieuwd naar jouw verhalen! Samen een verhaal maken is voor ons de leidraad, ook voor de toekomst!

Heb je een fris idee voor een activiteit? Wil je horen wat anderen daarvan denken? Heb je een droom en wil je die graag realiseren? Wij willen je een vliegende start geven! Aan de UITbalie krijg je van ons advies over en ondersteuning bij het organiseren van activiteiten.

Of ben je benieuwd naar wat anderen denken over een bepaald thema en wil je daarover samen nadenken? Dan ben je bij ons van harte welkom om nieuwe inzichten te verwerven en interessante debatten te voeren!

Een Plek waar iedereen zich thuis voelt!

We willen voor jou een tweede thuis maken. Ben je jong of oud, op zoek naar rust of beleving? Bij ons vind je wat je zoekt. We willen al onze inwoners omarmen in onze werking en hen omringen met de zorgen die zij nodig hebben.

Het sociale karakter van onze werking versterken we door deelnamedrempels weg te werken. Dat doen we samen met de cafetaria, waar via een project van sociale tewerkstelling zal worden gewerkt.

We houden ook speciaal een plekje vrij voor onze verenigingen die we als belangrijke partner beschouwen. De koren zullen bijvoorbeeld in het NDC hun liederen repeteren, bij Spellebel kan je speelgoed uitlenen, alle verenigingen kunnen bij ons vergaderen.

Kortom, de diensten cultuur, jeugd, toerisme, markten & kermissen, de bibliotheek en de musea kijken er naar uit je te mogen ontvangen in de nieuwe, dynamische ontmoetingsen inspiratieplek voor Beerse en Vlimmeren!

 

Meer info?
cultuur@beerse.be