Een huis voor door en mét de Beersenaar

(Artikel gepubliceerd in Beers Magázien oktober 2017)

Een huis voor, door en mét de Beersenaar

Het nieuwe dienstverleningscentrum wordt veel meer dan een nieuw gemeentehuis. Natuurlijk kan je er voor de meeste diensten van gemeente, OCMW en politie op één plaats terecht. Het gebouw heeft echter heel wat meer functies die  uitnodigen om samen Beerse te beleven en te maken!

 • Je vindt het gebouw aan het kerkplein, in de kern van onze gemeente. Dat nodigt alvast uit om een bezoek te combineren met je inkopen bij de lokale handelaars, een wandeling in het park of even slenteren over de markt.
 • De bibliotheek-, kunst- en erfgoedcollecties van onze gemeente worden in het nieuwe gebouw samengebracht en op een hedendaagse manier ontsloten. Of je nu inwoner van onze gemeente bent of bezoeker, of je nu speciaal voor een expo komt of toevallig passeert omdat je een internationaal paspoort kwam aanvragen, het gebouw nodigt uit om onze collecties te ontdekken en er zelf mee aan de slag te gaan.
 • Zoek je een goed uitgeruste vergaderzaal of een atelierruimte voor je vereniging? Na de kantooruren zetten we de juiste deuren voor je open door een intelligent systeem van toegangscontrole.
 • Vanuit de centrale binnenstraat zie je al snel de tribune die als een trap naar de tweede etage van de bibliotheekcollectie leidt. Tot 100 personen vinden er ook een zitplaatsje om te luisteren naar een lezing of een voorstelling. Of neem je zelf graag de micro in de hand?
 • Alle dienstverlening rond kinderen brengen we samen in het Huis van het Kind. En dat mag je best letterlijk nemen: je vindt ze in de huiselijke sfeer van het gerenoveerde Tempelhof. Voor de buitenschoolse kinderopvang worden fijne, beveiligde speelruimtes en een Tuin van het Kind ingericht. Je kan er ook terecht in verschillende info- en consultatieruimtes. De jeugdboekencollectie en de speel-o-theek krijgen een plaats in het nieuwe gebouw maar sluiten direct aan bij het Huis van het Kind. Nog snel een spannend boek uitkiezen als je je kinderen komt ophalen!

 • Er wordt een doorgang gemaakt in het Koetshuis waardoor het een echte poort wordt om via nieuwe wandelpaden vanuit Park Tempelhof ook de rest van het park te ontdekken. Het Koetshuis blijft daarbij ook bruikbaar voor verenigingen en er komt een publieke sanitaire ruimte.
 • Ben je in het centrum op zoek naar wat rust of net naar een plaats om te ravotten? De verschillende parkzones worden met elkaar verbonden, terwijl verschillende themahoven toch telkens zorgen voor een specifiek karakter. Ga zelf ook eens op ontdekking! En wees gerust, voor de grote activiteiten die nu doorgaan in het park blijft er plaats. In Muziekhof worden daarvoor zelfs extra faciliteiten voorzien.
 • Heb je na je parkwandeling zin in een drankje, neem je graag een koffie als je wat te vroeg bent voor een afspraak of doorblader je je pas uitgeleende boek liefst met een kopje thee? In het gebouw vind je ook een cafetaria die wordt uitgebaat via sociale tewerkstelling.
 • Trouwplannen? De mooiste dag van je leven beleef je natuurlijk graag in een mooi kader. De zaal met uitzicht op de kerk en het kerkplein wordt gebruikt als trouwzaal en als raadzaal.

   
 • De parkeergarage onder het gebouw, die voorzien is voor personeels- en dienstvoertuigen, kan tijdens weekend- en  feestdagen ook opengesteld worden voor andere bezoekers in het centrum van Beerse. Daarmee ontlasten we de parkeerdruk van het kerkplein.
 • Documenten ophalen, boeken inleveren of je budgetmeter opladen wanneer het voor jou het beste past? In de 24/7-zone van het gebouw kan je dag en nacht binnen met je elektronische identiteitskaart. Ook als je in het weekend je boodschappen doet, bijvoorbeeld!
   
 • Met een bushalte voor de deur, aanwezigheid van fietsenstallingen, elektrische laadpalen en parkeergelegenheid voor bakfietsen hoef je je auto niet te nemen om het gebouw te bezoeken.

 

Een huis dus voor, door en mét de Beersenaar!